Vitaliteitsmassage en Lichaamsbewustzijn
trefwoorden: vitaliteitsmassage | lichaamsbewustzijn | body stress release | massage
Als basis voor zalven en massage olie gebruik ik Koolzaadolie.


In Vitaliteitsmassage zijn verschillende massage-vormen
bij elkaar gebracht tot 1 massage-vorm
Vitaliteitsmassage is ontwikkeld door Pieter Langedijk

Klachten bij volwassen, (jonge) kinderen / 'Nieuwetijds- en Indigokinderen'

Veel volwassenen hebben een slechte (of geen) verbinding en afstemming met hun lichaam. Hierdoor kunnen klachten ontstaan zoals moe voelen; slecht slapen; slechte concentratie; last van koude voeten en/of handen; allerlei soorten pijnen, waaronder hoofdpijn, menstruatieproblemen; gevoelig zijn voor negatieve energieën vanuit de omgeving en van anderen; last van stemmen horen etc.

Juist ook voor (jonge) kinderen kan het heel lastig zijn om zich veilig te voelen op deze Aarde. Zij staan veel dichter bij de dimensie waar ze vandaan komen en kunnen daardoor een slechte (of nauwelijks) verbinding hebben met hun lichaam. Dit geldt zeker ook voor de 'Nieuwetijds- en Indigokinderen' die nu in grote(re) getale naar de Aarde komen. Deze kinderen kunnen last hebben van veel huilen als baby; dromerig zijn; concentratieproblemen hebben; gevoelig zijn voor sferen, stemming, spanning; emotioneel reageren op omgeving en/of voedingsintolerantie; geen vlees willen eten, koemelk niet verdragen; huidproblemen; astma; dyslexie; sterk intuďtief zijn, soms paranormale vermogens hebben; stemmen horen; dingen ‘zien’; angstig zijn; bedplassen; concentratieproblemen; gedragsproblemen. Een zogenaamd lastig kind met gedrags- en/of concentratieproblemen wordt nog al eens ten onrechte het etiket opgeplakt met Attention Deficit Disorder/Attention Deficit Hyperactive Disorder of Autisme (en inmiddels zijn er nog meer etiketteringen/labels ontstaan). Of te wel ADD/ADHD.


Vitaliteitsmassage

De massage brengt verbetering in deze klachten/problemen omdat als gevolg van de massage het contact met het lichaam hersteld wordt. De vitaliteitsmassage is voor een groot deel gericht op het stimuleren van de 6 miljoen zenuwcellen in de huid die in verbinding staan met het Autonoom zenuwstelsel, de hersenstam en de hersenen. Hierdoor gaan alle organen in het lichaam, zoals hart, longen, maag, darmen, lever, nieren, geslachtsorganen, enz. beter functioneren en worden tal van klachten minder.

Bij deze massage wordt elk deel van het lichaam stevig gewreven tot warmtereactie optreedt, te beginnen met de achterkant (schouders, nek, ruggengraat, billen, achterkant van de benen en de voetzolen, binnenkant van de armen en handen), daarna de voorkant (borstkas, buik, voorkant van de benen en voeten, binnenkant van de armen en handen, daarna het gezicht.

Door stevig te masseren worden ook andere 'zaken' in het lichaam gestimuleerd zoals: de 'huid' zelf met de daarin gelegen bloedvaatjes, de ' spieren', de 'meridianen' en 'nadi's' met de daarmee verbonden energie-punten en organen, de ‘acupunctuur- en acupressuurpunten’, zogenaamde 'triggerpoints', 'reflex-punten', Shiatsu-punten, het 'bindweefsel' waarmee de huid aan de onderlaag bevestigd is en de lymfevaten. Al deze systemen gaan ook beter met elkaar samenwerken. De massage heeft effect op het algeheel energetisch systeem.


Na of tijdens de massage/behandeling/sessie volgt de lichaamsbewustwording (LB + LE)

De meeste mensen voelen het deel van hun lichaam boven het middenrif meestal beter dan het onderste deel van hun lichaam, zoals de buik, de onderrug, de benen en de voeten. De gebieden, die gespannen aanvoelen of minder goed functioneren, voelt men meestal het minst, terwijl je zou verwachten dat je die gebieden erg goed voelt. De 'lichaams-bewustwordings-methode' bestaat uit een aantal stappen. De eerste stap is proberen alle delen van het lichaam van binnenuit te voelen (LB = LichaamsBewustzijn ofwel Total Body Scan). Bij dit onderdeel ontdekt men waar het gespannen aanvoelt, waar pijn aanwezig is, waar het koud aanvoelt, enz.

De tweede stap bestaat eruit dat men, met behulp van het voorstellingsvermogen, ‘negatieve (in de zin van levenNemende / belastende) energie’ uit de minder goed functionerende gebieden weg laat stromen uit vingertoppen en voetzolen.

De derde stap is dat men zich voorstelt dat 'positieve (in de zin van levenGevende / voedende) energie' (LE = LichtEnergie) die zich om ons bevindt, boven op het hoofd en bij het achterhoofd naar binnen gaat en hoe men deze door het hele lichaam laat gaan, vooral naar de gebieden stuurt, die minder goed functioneren, waardoor het lichaam gezonder wordt.


*Ik ben gecertificeerd Vitaliteitsmasseur en heb mijn opleiding gevolgd bij Pieter Langedijk. Naast dat de Vitaliteitsmassage en LB + LE in de praktijk geoefend werden, reikte Pieter uitgebreide informatie aan met betrekking tot alle massagevormen die geďntegreerd zijn in Vitaliteitsmassage.Lichaamsbewustzijn beschreven op mijn blogOm je zo goed mogelijk te begeleiden, stem ik mij aan het begin van iedere sessie af op jou, zodat je de best mogelijke behandeling ontvangt. Omdat ik mij afstem op Universele Liefde en mijn eigen energetisch systeem (zo zuiver mogelijk) in balans, harmonie, en evenwicht heb gebracht, gaat Jouw energetisch systeem daar als vanzelf op mee resoneren. Als je kiest voor een 'healer' of magnetiseur, blijf dan alsjeblieft in contact met het onderscheidingsvermogen van Jouw Hart. Helende energie kun je pas dan onbelast laten stromen als de 'healer' of magnetiseur haar/zijn eigen energetisch systeem voldoende gezuiverd heeft. Het is tenslotte jouw eigen Spirit ofwel Innerlijke Healer die jou geneest. Een 'healer' kan de ruimte scheppen, maar jijzelf geneest jouzelf.


~ * ~


Het kan zijn dat het zinvol is de behandelingen te ondersteunen met Bachbloesemtherapie of etherische oliën. Ook soundhealing kan onderdeel van de behandeling zijn. Daarnaast ben ik goed op de hoogte van andere natuurlijke behandelwijzen, zodat ik je ook hiermee in contact kan brengen.

Tijdens mijn opleiding tot Verpleegkundige A heb ik o.a. psychologie gestudeerd. Daarnaast heb ik een opleiding praktische Psychologie gevolgd, waardoor ik je ook op dit stuk voldoende kan ondersteunen. Via de 'Even kennismaken' pagina vind je mijn verdere achtergrond.

Ik begeleid jou vanuit Wholeness / Heelheid, waarbij ik vanuit BronbewustZijn met je mee kijk. Ik beschouw jou als mens als één geheel. Fysieke gevoelens, emoties, gedachten, verlangens, spirituele levensovertuiging, en sociale omstandigheden zijn gebieden, die allemaal verbonden zijn met elkaar. Ze beďnvloeden elkaar en kunnen niet los van elkaar gezien worden. Ze vormen samen een balans. Als op het ene niveau iets gebeurt, heeft dat effect op het andere. Het lichaam is de uiterlijke manifestatie van onszelf en als er iets uit balans is, dan geeft het lichaam een signaal af in de vorm van een symptoom of een klacht. 'Ziek' zijn, ofwel uit balans zijn, is een poging van het lichaam om aandacht te vragen voor gevoelens, situaties en ervaringen die je als mens hebt weggestopt. 'Ziek' zijn geeft je de mogelijkheid om je daarvan bewust te worden. Bewustwording is dan een onderdeel van het genezingsproces. Ik ondersteun en begeleid jou in het opnieuw in balans brengen van jouw levenskracht, met behulp van jouw zelfgenezend vermogen .

Als je voelt dat je begeleiding en scholing op jouw Bewuste Pad nodig hebt, kun je een afspraak maken voor een intakegesprek. Dan bekijken we samen op welke manier ik jou het meest effectief kan gaan begeleiden. Hieruit volgt een voorstel voor je scholingstraject. We bekijken steeds in het moment wat je nodig hebt. Jij geeft aan, ik ben aanwezig en volg jouw ware behoeften.


Op dit moment heb ik geen fysieke ruimte om massages aan te bieden. Wel kan ik je tijdens een (wandel)sessie handreikingen aanbieden hoe jij jouw lichaam tot ont-spanning kunt laten komen. Daarnaast kan ik je ondersteunen in een lichaamsbewustzijnssessie.

Je bijdrage in de energie-uitwisseling* is:

Intakegesprek (het is mijn ervaring dat het eerste telefoongesprek dat we hebben met elkaar vaak voldoende is om aan te voelen wat je nodig hebt, zodat het intakegesprek onnodig is) € 45,00
Sessie Vitaliteitsmassage in combinatie met LB en LE (ongeveer 2 uur) € 125,00
Sessie Body Stress Release in combinatie met LB en LE (ongeveer 1,5 uur) € 100,00
Ieder half uur extra € 30,00

*Als jouw financiële situatie een belemmering is voor werken met mij laat het me dan gerust weten, dan overleggen we wat je wel zou kunnen bijdragen.

Ben je op zoek naar een inspirerend kado?
Ik bied nu ook kadobonnen vanaf euro 5,00*.