Menopauze Massage
trefwoorden: menopauzemassage | massage | droge vagina | ecstatic body work
Als basis voor zalven en massage olie gebruik ik Koolzaadolie.


Accepteer je dat je ouder wordt?

De menopauze is een prachtige nieuwe fase in het leven van een vrouw: als je deze fase met gratie doorleeft, komt je verworven innerlijke eigen wijsheid nog meer in vrijheid beschikbaar voor jezelf en anderen.

Tussen het 45ste en 50ste levensjaar kom je als vrouw in de pré-menopauze en daarna in de menopauze. Het proces van overgang en wat daar aan vooraf gaat, kan de nodige overlast geven. Tijdens de overgang zijn de hormonen wispelturig. De hersenen en hypofyse geven wanhopige signalen om de eisprong uit te voeren omdat ze dat al jaren gewend zijn geweest. Er kan emotionele onbalans ontstaan en/of sterke temperatuursverschillen, bekend als opvliegers. Deze overgang kan jou ook onzeker laten voelen met jezelf met betrekking tot je lichaamsveranderingen, je sexualiteit, en je vrouwelijke kracht. Dit kan zelfs leiden tot depressies. Dat komt omdat de energie van de nieren en blaas (element water) verzwakken door de verandering vanwege de overgang. De emoties die hierbij horen zijn onzekerheid en angstgevoelens. De eierstokken verliezen hun functie. Er is een relatie tussen eierstokken en de schildklier. Er kunnen daardoor stofwisselingsstoornissen ontstaan. Dat kan leiden tot gewichtstoename en vocht vasthouden. Het vasthouden van vocht komt ook omdat de milt (element aarde) erbij betrokken.

De menopauze is ook nog op een andere manier ingrijpend. Meestal is het zo, dat de kinderen de deur uit zijn waardoor een leegte kan ontstaan en het gevoel dat je minder belangrijk bent. Dat gaat gelijk op met de verandering van de hormoonhuishouding, de opvliegers, en een andere fase van vrouw zijn. De emoties die los komen worden vaak door de partner en/of door jezelf niet begrepen.

Accepteer je de overgang als een natuurlijk proces of wordt deze juist gezien als een vervelend en belemmerend gegeven?

Ben je er klaar voor om oud(er) te worden of moet je van jezelf nog zoveel doen?


Menopauze Massage

Een massage kan je een diepe ontspanning brengen en je (weer) blij met jezelf laten voelen.

Tijdens de menopauze is dit nu nét wat je nodig hebt, omdat je als gevolg van de daling van het hormoon Oestrogeen mogelijk plots niet meer zo lekker in je vel zit. Je kunt je opgejaagd voelen, moe, of nergens meer zin in hebben. Je kunt je bij het minste stress in je lichaam ervaren en/of last hebben van opvliegers.

Een ontspannende lichaamsmassage kan dan wonderen voor je doen. Mijn masserende handen nodigen jouw levensenergie uit weer te gaan stromen, zodat je je meer juicy en in balans in je lichaam voelt.

Aanraking en massage is op zich al rustgevend. Denk maar aan wat we doen als onze baby huilt. Daarnaast stimuleert massage de aanmaak van het hormoon Oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Dit hormoon brengt je tevredenheid en welbehagen. Je voelt (opnieuw) dat je jezelf kan en mag zijn, ook met tijdens (en na) je menopauze.


In onderling overleg stemmen we af of je extra tijd wilt inplannen om voedingsadviezen te bespreken en/of handvatten vanuit lichaamswerk en/of zelfmassage-technieken aangereikt te krijgen. Op de pagina 'Behandeling Droge Vagina' ga ik dieper in op het feit dat veel vrouwen vaginale droogte ervaren tijdens de Menopauze, maar ook droge ogen en/of een droge mond, en de behandeling daarvan.

Een goede massage voor vrouwen in de overgang of vlak daarvoor is het goed masseren van de binnenkant van de benen. Hier lopen de meridianen van nieren en milt. Eerst de binnenkant van het rechterbeen (onderbeen en dan bovenbeen) goed wrijven, zo'n dertig tellen en dan idem van het linkerbeen. Begin weer opnieuw. Doe dat totaal minimaal 5 minuten. Beklop daarna met de handpalmen een minuut de binnenkant van de benen. In China wordt deze oefening aanbevolen en vrouwen in de overgang hebben er veel baat bij. Je kunt er echter ook op jongere leeftijd mee beginnen.

Via de pagina 'Meridianen en Zelfhealing' vind je informatie hoe je door middel van 'tappen' je nier-, blaas- en miltmeridiaan kunt behandelen, waardoor de energie (weer) beter gaat doorstromen.

De Wijze Vrouw
Haar Stilte is Haar Kracht

Ook kun je een Menopauze Massage inplannen in combinatie met een
Inspiratiedag 'vier je vrouwZijn - ontdek het Goddelijke in jeZelf'
Vrij maken van je Womb Power en Vrouwelijke Kracht

Dag 1: Inspiratiedag: afhankelijk van jouw behoeften, die o.a. mogelijk afhankelijk zijn van je leeftijd c.q. de fase waarin je zit als vrouw, ontvouwt de Inspiratiedag zich in het moment. Bij een jonge(ere) vrouw ontvouwt de Inspiratiedag zich anders dan wanneer je als vrouw in de fase van 'pre-menopauze' of 'menopauze' aanbeland bent
Dag 2: Menopauze Massage~ * ~


Omdat ik mij afstem op Universele Liefde en mijn eigen energetisch systeem (zo zuiver mogelijk) in balans, harmonie, en evenwicht heb gebracht, gaat Jouw energetisch systeem daar als vanzelf op mee resoneren. Als je kiest voor een healer of magnetiseur, blijf dan alsjeblieft in contact met het onderscheidingsvermogen van Jouw Hart. Je kunt pas dan 'a beholder of a Healing Space' zijn als je als 'Healer' je eigen energetisch systeem voldoende gezuiverd hebt en je beseft dat niet jij de 'Healer' bent en je je niet met het helingsproces van de 'ander' mag bemoeien: dat is de ware betekenis van 'holding space'. Dieren en planten zijn Natuurlijke Healers, omdat zij 'beholders of a Healing Space' zijn. Jouw Spirit is jouw ware Healer en aanwezig zijn in de 'Healing Space' van een dier, plant, en/of mens kan jouw innerlijke Healer activeren van binnenuit: dat is de Ware Healer.

Dogs are natural healers. Cats are too. And horses. And probably other animals too. They do not put anything in between them and you, and the 'field'... So there is a trinity from Love. A Holy Relationship.

People who are in this space are natural healers as well. Though there must be a 'ground' in the individual to be healed: because the true healer is the self healing power.

We can hold space, like animals do. It is a big error to think that we people heal others (animals don't either), because that would be manipulations and works only for a while. Deep healing occurs when the patterns are seen through and unfinished emotions (all emotions both the 'positive' ones and the 'negative' ones) come full circle.Tijdens mijn opleiding tot Verpleegkundige A heb ik o.a. psychologie gestudeerd. Daarnaast heb ik een opleiding praktische Psychologie gevolgd, waardoor ik je ook op dit stuk voldoende kan ondersteunen. Via de 'Even kennismaken' pagina vind je mijn verdere achtergrond.

Ik begeleid jou vanuit Wholeness / Heelheid, waarbij ik vanuit BronbewustZijn met je mee kijk. Ik beschouw jou als mens als één geheel. Fysieke gevoelens, emoties, gedachten, verlangens, spirituele levensovertuiging, en sociale omstandigheden zijn gebieden, die allemaal verbonden zijn met elkaar. Ze beďnvloeden elkaar en kunnen niet los van elkaar gezien worden. Ze vormen samen een balans. Als op het ene niveau iets gebeurt, heeft dat effect op het andere. Het lichaam is de uiterlijke manifestatie van onszelf en als er iets uit balans is, dan geeft het lichaam een signaal af in de vorm van een symptoom of een klacht. 'Ziek' zijn, ofwel uit balans zijn, is een poging van het lichaam om aandacht te vragen voor gevoelens, situaties en ervaringen die je als mens hebt weggestopt. 'Ziek' zijn geeft je de mogelijkheid om je daarvan bewust te worden. Bewustwording is dan een onderdeel van het genezingsproces. Ik begeleid jou in het opnieuw in balans brengen van jouw levenskracht, met behulp van jouw zelfgenezend vermogen.

Als je voelt dat je begeleiding en scholing op jouw Bewuste Pad nodig hebt, kun je een afspraak maken voor een intakegesprek. Dan bekijken we samen op welke manier ik jou het meest effectief kan gaan begeleiden. Hieruit volgt een voorstel voor je scholingstraject. We bekijken steeds in het moment wat je nodig hebt. Jij geeft aan, ik ben aanwezig en volg jouw ware behoeften.


Op dit moment heb ik geen fysieke ruimte om massages aan te bieden.

Je bijdrage in de energie-uitwisseling* is:

Intakegesprek (het is mijn ervaring dat het eerste telefoongesprek dat we hebben met elkaar vaak voldoende is om aan te voelen wat je nodig hebt, zodat het intakegesprek onnodig is) € 45,00
Menopauze Massage (ongeveer 1,5uur)
We beginnen met een kort gesprekje onder het genot van een kopje thee. Na de massage rust je ongeveer 15min. zodat je ervaringen kunnen integreren. We sluiten je Menopauzemassage af met een kort na gesprekje en glaasje water
€ 65,00
Extra tijd voor het bespreken van voedingsadviezen en/of lichaamswerk en/of zelfmassage-technieken per half uur € 25,00

*Als jouw financiële situatie een belemmering is voor werken met mij laat het me dan gerust weten, dan overleggen we wat je wel zou kunnen bijdragen.

Ben je op zoek naar een inspirerend kado?
Ik bied nu ook kadobonnen vanaf euro 5,00*.