Zwangerschapsmassage
trefwoorden: zwangerschapsmassage | massage
Als basis voor zalven en massage olie gebruik ik Koolzaadolie.


Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap verandert er veel in jouw lichaam. Hormonen veranderen de spanning in spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor jouw kindje en je voor te bereiden op de bevalling. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe bent. Soms krijg je last van lichamelijke klachten als pijn in je nek en rug, bekken instabiliteit, vocht vasthouden en slecht slapen.

Speciale massagetechnieken dragen bij tot een betere bloedcirculatie, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor jouw als aanstaande mama en je kindje. Daarnaast dragen ze ook bij aan een betere hormonale balans. De hormonale veranderingen, die een zwangerschap met zich meebrengt, kunnen iemand emotioneel wat meer onstabiel maken met gevoelens van verwarring. Een zwangerschapsmassage kan bijdragen om (weer) te genieten van deze bijzondere tijd: de tijd waarin je bijdraagt aan de schepping. Niet langer slechts een onderdeel van de schepping, maar een actief deelnemer aan de creatie van een nieuw leven!

Het kan zijn dat je tijdens de zwangerschap meer vocht vast houdt. Door zachte lymfedrainagetechnieken toe te passen wordt de lymfe in beweging gebracht zodat de circulatie van het vocht gestimuleerd wordt, waardoor een betere afvoer van dit vocht Ún afvalstoffen tot stand komt via de lymfe.

Daarnaast worden ook de onderrug, buikspieren en banden rustig gemasseerd. De druk op deze spieren neemt sterk neemt toe tijdens de zwangerschap, dat kan leiden tot pijn in de onderrug of schouders.

Tijdens een zwangerschapsmassage wordt een zeer zachte techniek toegepast, een techniek die helemaal is afgestemd op de gewijzigde spier- en orgaanverhoudingen in je lichaam.

Niet alleen jij als aanstaande mama, maar ook je kindje worden heel rustig van de zachte aangename bewegingen.


Haptonomisch contact met je kindje

Tijdens een zwangerschapsmassage wordt er energetisch door middel van haptomomie contact gemaakt met jouw kindje. Dat versterkt jouw verbinding met je kindje en bereidt jullie samen nog meer voor op de bevalling en de periode daarna. Je leert zelf haptonomie toepassen na jouw massage, zodat je dit (eventueel samen met je partner) kunt toepassen thuis.


Lichaamswerk

Je kunt als voorbereiding op jouw zwangerschap, de periode tijdens je zwangerschap, de bevalling en de periode na de bevalling jezelf ondersteunen door middel van lichaamswerk. Lichaamswerk houdt je lichaam en spieren soepel en kun je zien als vorm van zwangerschaps-yoga. Kijk voor Lichaamswerk op deze pagina.


~ * ~


Omdat ik mij afstem op Universele Liefde en mijn eigen energetisch systeem (zo zuiver mogelijk) in balans, harmonie, en evenwicht heb gebracht, gaat Jouw energetisch systeem daar als vanzelf op mee resoneren. Als je kiest voor een healer of magnetiseur, blijf dan alsjeblieft in contact met het onderscheidingsvermogen van Jouw Hart. Je kunt pas dan 'a beholder of a Healing Space' zijn als je als 'Healer' je eigen energetisch systeem voldoende gezuiverd hebt en je beseft dat niet jij de 'Healer' bent en je je niet met het helingsproces van de 'ander' mag bemoeien: dat is de ware betekenis van 'holding space'. Dieren en planten zijn Natuurlijke Healers, omdat zij 'beholders of a Healing Space' zijn. Jouw Spirit is jouw ware Healer en aanwezig zijn in de 'Healing Space' van een dier, plant, en/of mens kan jouw innerlijke Healer activeren van binnenuit: dat is de Ware Healer.

Dogs are natural healers. Cats are too. And horses. And probably other animals too. They do not put anything in between them and you, and the 'field'... So there is a trinity from Love. A Holy Relationship.

People who are in this space are natural healers as well. Though there must be a 'ground' in the individual to be healed: because the true healer is the self healing power.

We can hold space, like animals do. It is a big error to think that we people heal others (animals don't either), because that would be manipulations and works only for a while. Deep healing occurs when the patterns are seen through and unfinished emotions (all emotions both the 'positive' ones and the 'negative' ones) come full circle.Tijdens mijn opleiding tot Verpleegkundige A heb ik o.a. psychologie gestudeerd. Daarnaast heb ik een opleiding praktische Psychologie gevolgd, waardoor ik je ook op dit stuk voldoende kan ondersteunen. Via de 'Even kennismaken' pagina vind je mijn verdere achtergrond.

Ik begeleid jou vanuit Wholeness / Heelheid, waarbij ik vanuit BronbewustZijn met je mee kijk. Ik beschouw jou als mens als ÚÚn geheel. Fysieke gevoelens, emoties, gedachten, verlangens, spirituele levensovertuiging, en sociale omstandigheden zijn gebieden, die allemaal verbonden zijn met elkaar. Ze be´nvloeden elkaar en kunnen niet los van elkaar gezien worden. Ze vormen samen een balans. Als op het ene niveau iets gebeurt, heeft dat effect op het andere. Het lichaam is de uiterlijke manifestatie van onszelf en als er iets uit balans is, dan geeft het lichaam een signaal af in de vorm van een symptoom of een klacht. 'Ziek' zijn, ofwel uit balans zijn, is een poging van het lichaam om aandacht te vragen voor gevoelens, situaties en ervaringen die je als mens hebt weggestopt. 'Ziek' zijn geeft je de mogelijkheid om je daarvan bewust te worden. Bewustwording is dan een onderdeel van het genezingsproces. Ik begeleid jou in het opnieuw in balans brengen van jouw levenskracht, met behulp van jouw zelfgenezend vermogen.

Als je voelt dat je begeleiding en scholing op jouw Bewuste Pad nodig hebt, kun je een afspraak maken voor een intakegesprek. Dan bekijken we samen op welke manier ik jou het meest effectief kan gaan begeleiden. Hieruit volgt een voorstel voor je scholingstraject. We bekijken steeds in het moment wat je nodig hebt. Jij geeft aan, ik ben aanwezig en volg jouw ware behoeften.


Op dit moment heb ik geen fysieke ruimte om massages aan te bieden.

Je bijdrage in de energie-uitwisseling* is:

Intakegesprek (het is mijn ervaring dat het eerste telefoongesprek dat we hebben met elkaar vaak voldoende is om aan te voelen wat je nodig hebt, zodat het intakegesprek onnodig is) Ç 45,00
Zwangerschapsmassage (ongeveer 1,5uur)
We beginnen met een kort gesprekje onder het genot van een kopje thee. Na de massage rust je ongeveer 15min. zodat je ervaringen kunnen integreren. We sluiten je Zwangerschapsmassage af met een kort na gesprekje waarbij ik je handvatten aanreik om zelf door middel van haptonomie een diepere verbinding met je kindje aan te gaan
Ç 65,00

*Als jouw financiŰle situatie een belemmering is voor werken met mij laat het me dan gerust weten, dan overleggen we wat je wel zou kunnen bijdragen.

Ben je op zoek naar een inspirerend kado?
Ik bied nu ook kadobonnen vanaf euro 5,00*.