Droogborstelen van Borsten en LichaamDroog borstelen
De techniek die jouw lymfe stimuleert, toxines opruimt en een stralende en stevige huid geeft.

Ik laat je weten wat je als vrouw kunt doen om je borsten gezond te houden en daarom lees je hier het hoe en waarom van droog borstelen. Naast droog borstelen kun je natuurlijk veel doen voor je lymfe om goed door te stromen. Het is goed de dag te starten met een glas lauw warm water met vers citroensap. ís Nachts is je lichaam bezig geweest met detoxen en die gifstoffen wil je 's morgens zo snel mogelijk kwijt. Start je dag daarom met een groot glas water met citroensap. Of drink een glas waterkefir waar citroen aan toegevoegd is: dat is ook nog eens goed voor je darmwerking.

Kleefkruid is bedoeld de lymfe lekker te laten stromen, je kunt dit drinken als thee.

Je lever, nieren, longen, huid en je darmen zijn de super-ontgiftingsorganen en als die het goed oen heb je een optimale gezondheid en welzijn. Je huid is je grootste orgaan, dus ook het grootste ontgiftingsorgaan. Droog borstelen is een super aangename detox voor je huid die het laat gloeien en stralen.

Lymfevaten liggen vlak onder de huid, vandaar dat het zo makkelijke in beweging komt met massage of droog borstelen. Maar daardoor stagneer je het ook makkelijk met elastiek van een bh. De beugel zet helemaal een slot op je lymfe, kijk dat je die zo veel mogelijk vervangt voor iets wat minder strak zit. Of misschien kun je zelfs dagelijks zonder bh. Borsten moeten wiebelen, daardoor kan de lymfe op een natuurlijke manier stromen.

Droog borstelen doe je vůůr het douchen, het is droog dus niet onder de douche en zonder gebruik te maken van olie. Je kunt een bad borstel gebruiken, een natuurlijke borstel of een borstel die je prettig vind. Twee ŗ drie keer per week is in het begin genoeg. Bouw het rustig op. Je huid zal even moeten wennen. Als je een gevoelige huid hebt of wondjes, wees dan voorzichtig met borstelen.

Je maakt opwaartse bewegingen
- Begin met rondjes borstelen in beide oksels;
- Strijk dan een aantal keren met de borstel over de bovenzijde van je borsten naar de oksel toe;
- Strijk met je borstel van onder je borsten naar de oksel toe;
- Strijk met je borstel de ribbenkast aan de zijkant van je borsten naar de oksel toe;
- Strijk tussen de borsten door vanaf je maag richting je sleutelbeenderen;
- Borstel ook je schouders in rondjes;
- Strijk vanaf je armen naar de schouders toe.


Droog borstelen werkt niet alleen om dodende dode cellen te verwijderen, het verbetert ook de structuur van je huid. Verstopte poriŽn gaan weer open en daardoor kan je huid goed ademen.

Een derde van alle gifstoffen in je lichaam worden uitgescheiden via de huid. Door alle doden huidcellen los te maken en te verwijderen, zorg je voor een goede huidverjonging. Dit opent ook een belangrijke weg voor het uitscheiden van toxines uit je lichaam. Droog borstelen is voor je huid wat Mariadistel is voor je lever. Een zachte detox die nooit kwaad kan.

Droog borstelen stimuleert het lymfe systeem. Het lymfatische systeem bestaat uit een netwerk van lymfevaten en lymfeknopen die afval moeten afvoeren. Dit wordt weggehaald uit weefsels en organen.


Beweging is essentieel voor je lymfe systeem, omdat het geen pomp heeft
Het is gebaseerd op spierbewegingen (oefening), springen (trampolines), ecstatic bodywork, en droog borstelen. Als je je arm beweegt, dan komt de lymfe daar in beweging, maar dat is een beweging die jouw borst niet kan maken. Borsten zijn dus afhankelijk van de beweging die ze van jou krijgen: borsten moeten wiebelen.

Aangezien gifstoffen in vet worden opgeslagen helpen we deze op te ruimen door te borstelen. Met droog borstelen helpen we ook cellulitis afscheid te nemen van ons lichaam. En zo helpen we de huid steviger te worden.

Je krijgt daarnaast ook een super zachte huid. Door de poriŽn los te maken van vuil is het een manier dat je huid zijdezacht wordt.


Voor meer 'borst-bewustzijn en borst-massage' kun je deze link volgen.


Video Dry Brushing and Lymphatic massage