Meridianen en ZelfhealingMeridianen
Door je gehele lichaam lopen meridianen waardoor heen levensenergie stroomt (meridianen zijn de subtiele energiekanalen en meer fysiek heb je je zenuwstelsel). Door middel van drukpuntmassage kun je levensenergie die stagneert in 1 of meerdere meridianen weer tot stroming brengen.

In een aantal gebieden van je lichaam vind je drukpunten van alle organen, zoals je schedel/hoofd, oren, handen, voeten, maar ook de lingam (penis, ballen, 'schaam'streek, perineum/bekkenbodem, prostaat) en yoni (vagina, 'schaam'lippen, 'schaam'streek, perineum/bekkenbodem, baarmoeder, eierstokken).


Behandel de oorschelp en de uitwendige gehoorgang
Behandel de oorschelp en de uitwendige gehoorgangBehandel de oorschelp en de uitwendige gehoorgang
Behandel de oorschelp en de uitwendige gehoorgang


Door het masseren of 'tappen' van bovengenoemde gebieden gaat jouw levensenergie in al je organen (weer) stromen.

Met name de TAO Healing is bekend hiermee. Ik gebruik de TAO Healing o.a. tijdens de Lingam en Yoni Healing Massage, die een heel verdiepende helende werking heeft voor jouw gehele lichaam. Als je wilt ervaren wat een Yoni Healing Massage of Lingam Healing Massage voor jou doet, neem dan gerust contact met me op via het contactformulier van mijn website. Ik verwelkom je graag...


Zelfhealing
Je kunt de kennis vanuit de meridianen ook heel goed (op je)zelf toepassen: bijvoorbeeld door je vingers en handen te masseren. Iedere vinger is verbonden met 2 organen: door het 3-5min. vasthouden van een vinger gaat de levensenergie (weer) stromen. Ook kun je de onder-zijkant van de nagel van iedere vinger 'tappen' (zoals bij EFT), omdat daar de meridianen eindigen.

Je kunt onderstaand overzicht gebruiken bij lichamelijke onbalans en je heel gericht wilt werken met je vingers (zie voor een overzicht van de meridianen de afbeeldingen hieronder):
Duim
Organen: maag en milt
Emoties: angst, depressie,
Lichamelijke symptomen: buikpijn, huidproblemen, hoofdpijn, nervositeit


Wijsvinger
Organen: nieren en blaas
Emoties: teleurstelling, angst, verwarring
Lichamelijke klachten: spierpijn, rugpijn, kiespijn, problemen met de spijsvertering


Middelvinger
Organen: lever en gal
Emoties: Besluiteloosheid, woede, prikkelbaarheid
Lichamelijke klachten: Problemen met de bloedsomloop, menstruatiepijn, problemen met het gezichtsvermogen, vermoeidheid, frontale hoofdpijn, migraine


Ring vinger
Organen: longen en dikke darm
Emoties: Negativiteit, verdriet, angst voor afwijzing, verdriet
Lichamelijke symptomen: oorsuizen, ademhalingsproblemen, astma, huidziekten, problemen met de spijsvertering


Kleine vinger
Organen: hart en dunne darm
Emoties: zorg, angst, nervositeit, gebrek aan zelfvertrouwen Ė eigenwaarde
Lichamelijke symptomen: hartkwaal, zere keel, maag opgeblazen gevoel, problemen met botten


Enjoy je zelfhealing!
Emoties vervangen tijdens het tappen op de betreffende meridiaan
Blaas: zekerheid; zelfvertrouwen
Galblaas: ontplooiing
Maag: onbezorgdheid
Gouverneursvat: innerlijke rust
Conceptievat: loslaten van emoties
Nier: liefde
Milt-Pancreas: zachtheid
Lever: zelfvertrouwen
Long: plezier
Dikke darm: souplesse
Kringloop: openheid in handelen
Hart: acceptatie
Dunne darm: emotionele stabiliteit
Drievoudige verwarmer: neurologische stabiliteit
Emoties vervangen tijdens het tappen op de betreffende meridiaan
Blaas: zekerheid; zelfvertrouwen
Galblaas: ontplooiing
Maag: onbezorgdheid
Gouverneursvat: innerlijke rust
Conceptievat: loslaten van emoties
Nier: liefde
Milt-Pancreas: zachtheid
Lever: zelfvertrouwen
Long: plezier
Dikke darm: souplesse
Kringloop: openheid in handelen
Hart: acceptatie
Dunne darm: emotionele stabiliteit
Drievoudige verwarmer: neurologische stabiliteit


EFT tappunten
Voor de verschillende tappunten kun je op de afbeelding hier boven kijken. Tijdens het tappen kun je het gewenste gevoel visualiseren. Als gevolg van het tappen op de meridianen kunnen oude onverwerkte emoties en situaties omhoog komen tijdens bijvoorbeeld (dag)dromen. Op die momenten kun je de punten weer behandelen.


Slappen
In plaats van te 'tappen' op meridiaanpunten kunt je ook met vlakke hand 'slappen' op pijnlijke gebieden in je lichaam: zo kun je 'slappen' op je hoofd (je behandelt daarmee alle meridianen en organen), schouder (bij een zogenaamde 'bevroren' schouder bijvoorbeeld), elleboogplooi (stimuleert o.a. je bloedvaten en hart), Thymus (stimuleert je zelfhelend vermogen), maag- en buikgebied, iets boven de liezen met de zijkant van je hand (de kant van de pink: heelt je geslachtsorganenen), rug, onderrug, billen, heupen, knieŽn voor- en achterkant in de holten. De combinatie van 'slappen' en strekken stimuleert jouw energie doorstroming.


Verschillende benamingen voor het energetisch systeem
In het Verre Oosten zijn ze meer bekend met het werken van energie. De Chinezen kennen voor levensenergie (en sexuele energie) verschillende benamingen afhankelijk van hoe verfijnd de energie is en waar ze stroomt. De Chinezen werken met o.a. acupunctuur- en acupressuurpunten. In India kennen ze het Chakra systeem en haar nadi's. Verder kennen ze in India de marma punten. Shiatsu is ontwikkeld in Japan en kent haar punten op meridianen. De verschillende benamingen kunnen de indruk wekken dat het om verschillende energetische systemen gaat, maar dat is niet zo. Je hebt maar 1 energetisch systeem: 1 energetisch 'lichaam' dat bestaat uit 7 lagen waaronder de 'etherische', het 'emotionale', het 'mentale', het 'astrale', het 'etherisch sjabloon', het 'universele liefde', 'ketherisch causaal' (het 'mentale' spirituele lichaam). En 1 fysiek lichaam. Er zijn verschillende benaderingen van dat energetisch systeem afhankelijk van het ontstaan van de benadering. Onder het Menu 'Massages' op de pagina 'Body Stress Release - Total Body Intelligence' (ook wel Body De-Armouring genoemd) vind je verschillende benaderingen.

Dit zie je ook terug in de Kruidenleer: de werking van Chinese kruiden komt voor een belangrijk deel overeen met Kruiden die in Nederland in de vrije natuur groeien en bloeien: je kunt deze kruiden benutten ter ondersteuning van je zelfhelend vermogen. Ik heb speciale aandacht gegeven aan ondersteuning van Kruiden in de verschillende fasen van het vrouwZijn. Tijdens de Inspiratiedag 'vier je vrouwZijn - ontdek het Goddelijke in jeZelf', Vrij maken van je Womb Power en je Vrouwelijke Kracht, gaan we hier dieper op in.


Acupunctuur- en
Acupressuur punten
Acupunctuur- en
Acupressuur punten
Marma punten
Marma punten
Chakra
Chakra's en Nadi's

Wil je met me werken?
Als je het fijn vindt dat ik met je mee kijk, kun je via het contactformulier contact met me opnemen. Dan bekijken we samen hoe ik je kan ondersteunen op een manier die het meest bij jou aansluit.


German New Medicine en onderscheid in 'ziekte' van binnenuit en ziekte als gevolg van inwerkingen van bijvoorbeeld straling en vergiftigingen
Vanuit de inzichten van German New Medicine weten we dat 'ziekte' een bio-logische respons van het lichaam is van een plotseling ervaren trauma ofwel conflict. Op het moment van het trauma ofwel conflict is er een inslag in de hersenen. De plaats van de inslag is afhankelijk van hoe het individu het conflict beleefd / interpreteert en kan aangetoond worden op een CT-scan. Het verloop van de bio-logische respons gaat in fasen. Inzicht hebben in deze fasen geeft inzicht en voorkomt angst en onnodig lijden, omdat je begrijpt en weet wat je lichaam doet en waarom. De 'ziekte' IS de healingfase van het lichaam en dit is zo van belang te begrijpen en doorleven, want dan kun je oorzakelijk verder werken aan je genezen met behulp van jouw zelfhelend vermogen.

Ik vind het van belang om aan te geven dat German New Medicine antwoord heeft op 'ziekte' die van binnenuit ontstaan, maar niet op 'ziekte' die ontstaan als gevolg van inwerkingen van bijvoorbeeld straling en vergiftingingen. Meer daarover in de column '(Kosmische) EnergieŽn en Straling inclusief 5G'.