Sex - The Secret and Sacred Gate to (H)Eden
Klaarkomen en orgasme
Je leest regelmatig dat tijdens het orgasme het hormoon dopamine vrijkomt . Ik vind het belangrijk onderscheid te maken in klaarkomen, wat een plaatselijke spierkramp is in het bekken, en een lichaamsorgasme. Tijdens de zaadlozing en ook het clitoraal klaarkomen bij de vrouw komt dopamine vrij. De neurotransmitter dopamine kun je zien als een soort verslavende drug. Je wilt dus steeds meer sex (en wellicht ook hardere), andere ervaringen (en wellicht dus ook met andere vrouwen, mannen). Het mannelijk klaarkomen middels een zaadlozing en het vrouwelijk clitoraal klaarkomen, wordt ook wel piekorgasme genoemd: er wordt naar iets toegewerkt. Het gaat om het doel, de ontlading. Een piekorgasme is meestal het resultaat van elkaar opwinden, sexuele handelen als likken en pijpen, en heftig neuken. Als gevolg van het piekorgasme verlies je levensenergie: zowel mannen als vrouwen. Er dient gestimuleerd te worden: het actieve zenuwstelstel is erbij betrokken.

Ik noem een piekorgasme geen orgasme. Ik gebruik het woord klaarkomen, om helder onderscheid te maken in een piek’orgasme’ en een lichaamsorgasme ofwel dalorgasme.


Stromende sexuele energie
Als je als partners vanuit een liefdevolle hartsverbinding bij elkaar gaat liggen, elkaar in de ogen kijkt, (tong)zoent, gaat sexuele energie als vanzelf stromen. Het zogenaamde emotionele lichaam (vergelijk met water) wordt in beweging gezet. De vrouw wordt als vanzelf nat en gaat als vanzelf open. De man krijgt een erectie vanuit zijn eigen hartsverbinding: een dergelijke erectie kan minder hard zijn dan een Lingam (penis) die hard wordt als gevolg van lust.
De Lingam van de man wordt nu als het ware als vanzelf in de Yoni (vagina) van de vrouw ‘gezogen’. Daarna kunnen partners gewoon bij elkaar blijven liggen. Niet of nauwelijks bewegen. Elkaar aankijken. (Tong)zoenen. Voelen, voelen, voelen… In zichzelf en via zichzelf de ander… Energieën stromen. Het kan zijn dat het lichaam in beweging wil komen. Zachtjes, stromend… Niet stotend… Je gaat voelen dat je dieper en dieper in elkaar overgaat. Bij een dergelijke lichamelijke verbinding komt het hormoon oxytocine vrij: het zogenaamde knuffelhormoon. Oxytocine geeft gevoelens van hechting, verbinding…


Dalorgasme of lichaamsorgasme
Een fysieke lichamelijke verbinding als ik hier beschrijf, eindigt meestal niet in een zaadlozing en clitoraal klaarkomen maar in een dalorgasme ofwel een lichaamsorgasme (of meerderen) en dit kan heel lang aanhouden. Alle lichaamscelletjes gaan als het ware tintelen. Levensenergie wordt niet naar buiten gegooid (in de zaadlozing), maar blijft door het lichaam spiraliseren.

Sexueel uitwisselen met je partner op deze manier vervult in plaats van dat het je leeg achterlaat en verdiept je verbinding. Je hoeft geen lust te voelen om je vanuit een liefdevolle hartsverbinding fysiek te verbinden met je partner. Je op deze manier verbinden met je partner verdiept ook de natuurlijke verbinding met je Zelf.


Cosmic Tantric Sex
Cosmic Tantric Sex kent deze manier van verbinden. Sexuele Energie wordt als krachtige transformator in het alchemistisch proces van het transformeren van lust (alle lust, zoals hebzucht, jaloezie, etc.) naar spirituele (wils)kracht.
Vanuit een Wezenlijke Eenheidsbeleving met Zelf verbindt je je met een ander Zelf waarbij je in volledige vervulling en overgave met Zelf en ander Zelf kunt Zijn.mascha roedelof
Deze column mag vrij verspreid worden met Bronvermelding
mas©ha 2018


Naar aanleiding van deze column ontving ik een aantal opmerkingen en vragen, die ik hieronder vermeld inclusief mijn antwoord. Of ik vermeld alleen het antwoord.
Waarom gebruik je het woord 'sex' Mascha?
Het woord 'sex' heeft bij velen een lading en zij zouden liever zien dat ik een ander woord dan 'sex' gebruik.


Ik blijf het woord 'sex' gebruiken, omdat 'sex' gerelateerd is aan sexuele energie, die onze levensenergie is. Vanuit een Tantrische levenswijze of Yoga (of een heel ander levenspad) weet (doorleefd weten) je dat het gaat om het transformeren van lust (alle lust) in spirituele (wils)kracht. De sex waar de vragensteller naar verwijst, benoem ik als plat neuken, wat je met jezelf kunt beleven of in 'uitwisseling' met een ander: bij deze vorm van plat neuken, gebruik je de ander inderdaad voor jouw gerief en is niet veel meer dan wederzijdse masturbatie. Wat dan weer geen vervulling geeft en je uiteindelijk leeg achterlaat.
Zowel mannen als vrouwen hebben potentieel sexuele energie tot hun beschikking en kunnen deze opnieuw tot beschikking krijgen door op een bewuste manier met deze energie om te gaan in plaats van deze energie onbewust te verspillen.
Mascha, waarom maak je onderscheid in klaarkomen en orgasme?
Ik maak onderscheid in klaarkomen en orgasme, omdat dat onderscheid er IS. Dat IS een feit (geen hoofdlettergebruik vanwege het schreeuwen, maar vanuit helderheid). Als iemand zichzelf wil masturberen, moet iemand dat gewoon lekker zelf weten. Er zit geen moralisme in wat ik breng. Wel helderheid.
Masturbatie, homo zijn of wat dan ook... Maakt het wat uit voor deze tantrische ervaring? Ik begrijp dat Mascha tekeergaat tegen de beperkte en bewustzijnsvernauwende pik- en kutgerichtheid die we helaas heel normaal zijn gaan vinden en waardoor we heel oppervlakkig met onze levensenergie omgaan en die eigenlijk angst is om de echte diepte ervan te voelen. (Satyamo) Precies Satyamo en om die reden benoem ik. (Wederzijds) Masturbatie is voor mij hetzelfde als met (jezelf) neuken. De energie van neuken, heeft voor mij niks met de liefde bedrijven ofwel lovemaking, en ik gebruik het woord sex in verbinding met hart als lovemaking. Of je dat nu met jezelf doet, met je (levens)partner van hetzelfde geslacht of andere geslacht... Zowel met je zelf als met jouw (levens)partner (m/v) kun je de beleving van tantrische sex ervaren.
Het dierlijke kun je vergelijken met het menselijke instinct. Dus vanuit deze (bewustzijns)laag ‘neuken’ is een instinctmatige handeling, een instinctmatig proces.

Zowel mannen als vrouwen kunnen vanuit deze laag sex hebben. Dat is niet voorbehouden aan mannen.

Dieren kunnen hun instinct niet transformeren. De mens kan dat wel. En doet dat, vroeg of laat, ook. De mens gaat uiteindelijk voorbij Het Wiel / Het Rad van wedergeboorte / incarnatie of wordt letterlijk verteerd door het kosmisch vuur.
Een mens is toch niet monogaam?
Je zou kunnen zeggen dat een mens niet monogaam is. Zoals ik kijk, wordt dat vanuit onwetendheid en onbegrip gezegd. Wij, als mens kennen de essentie van sexuele energie niet meer. En we zijn op zoek naar onsZelf. Sexuele energie, sexuele aantrekkingskracht, laat ons gevoelens van lust en verliefdheid voelen… Laat ons dus in sexuele relatie gaan met elkaar. En via de relatie leren we onszelf ten diepste kennen. Als we hiervoor kiezen.
Hoe kijk jij naar vreemdgaan Mascha?
Als ik praat over 'vreemdgaan' dan bedoel ik de behoefte hebben jouw sexualiteit/intimiteit met meer dan één iemand delen, terwijl je hierover niet open en helder bent naar jouw sexuele levenspartner. Er is daarbij dus sprake van 'liegen en bedriegen'. Dat hoeft niet zo te zijn als je met meer dan één persoon je sexualiteit/intimiteit uitwisselt.

Als mensen mij vertellen dat ze polyamoreus zijn, en ik ga daar verder op in dan blijkt er altijd méér te zijn. Waarmee ik bedoel dat er een ontevredenheid is (met name op sexualiteit en intimiteitsuitwisseling) met de huidige partner en dat dát de reden van 'openstaan' voor een ander is. Ik kom het ook tegen bij degenen met verlatings- of bindingsangst.

Kortom: ik kom de behoefte aan meerdere sexuele partners tegen bij diegenen die zichzelf via de sexuele relatie 'zoeken' en/of ontevreden zijn in hun huidige sexuele partnerrelatie.

Als mensen vreemd willen gaan (waarmee ik dus bedoel liegen en bedriegen) dan moeten ze dat gewoon lekker doen. Ik heb daar geen oordeel over.

Als mensen van zichzelf vinden dat ze polyamoreus zijn dan moeten ze dat gewoon lekker leven. Ik heb daar geen oordeel over.

Ik breng wat ik vanuit mij waarneem. En eenieder kan daarmee iets doen of niet.

Degenen die mij lezen en/of naar mij toekomen, doen dat volledig uit eigen vrijheid en in resonantie met hetgeen ik breng. Deze personen zijn dan ook bereid zich te laten aanraken door hetgeen ik breng, dat aan te nemen in zichzelf, te voelen waar het resoneert in zichzelf, waarna hetgeen resoneert in zichzelf aangenomen blijft en al het andere wordt losgelaten.

Als iemand mij vertelt over (zelf) 'vreemdgaan' dan leg ik uit wat dat energetisch voor effecten heeft in zichzelf en in hun partner(s). Niet vanuit oordeel, maar vanuit weten.

Zo ook met betrekking tot polyamory in praktijk leven. Juist vandaag de dag zijn er velen die willen onderzoeken of ze monogaam zijn of niet. Omdat het monogaam zijn vanuit het verstandelijk (be)redeneren niet kloppend voelt en de persoon vanuit doorleving wil weten.

Hoe is het voor iemand en de partner(s) van die iemand om polyamoreus te leven? Wat komt er allemaal bij kijken? Wat zijn de behoeftes? Etc.

En dieper kijkend/waarnemend... Altijd... Omdat dat de enige weg naar bewust leven, en dus het maken van bewuste keuzes, is en in jezelf (h)erkennen wat volledig resoneert met je diepste zelf: fijnafstemming en samenvallen met jeZelf.
Echte liefde IS... en stroomt naar alles en iedereen. Via lichamelijke sexuele verbinding en het uitwisselen van sexuele energie en lichaamssappen is meer mogelijk dan voorplanting... Voor het uitwisselen van sexuele energie hoef je overigens niet fysiek te zijn. Alles in het Universum en de Universa is ontstaan en bestaat als gevolg van sexuele energie uitwisseling (Yin - Yang).
Vanuit eigen onderzoek kom je tot doorleefd weten. Al het andere is 'kennis' van de mind
Dit betekent niet dat je alles zou moeten uitleven in de fysieke wereld. Door middel van gesprek, visualisatie, en onderzoek in jezelf kun je ook tot doorleefd weten komen.
De verdiepende teksten en inzichten vanuit de Bron en de essentie van Tantra op mijn blog 'Samen Leven vanuit de Essentie van Tantra' en de tag 'Tantra' op deze website, mijn dochter website 'Het Gekruide Pad', en de teksten, inzichten en columns op mijn website Het Bewuste Pad, stel ik vrijelijk beschikbaar. Als je mijn teksten en inzichten wilt waarderen, nodig ik je uit daar expressie aan te geven door bij te dragen aan mijn vrije bestaan.