De diepste afwijziging, de weigering elkaar aan te nemen
Gister was ik in gesprek met iemand. Ik deelde dat wat ik zie plaatsvinden in het Hier-en-Nu op aarde is dat wij als mens elkaar ten diepste afwijzen. Het niet aannemen van elkaar laat dat zien. Niet het levensgebaar naar elkaar maken, maar in plaats daarvan elkaar blijven verwijzen naar politiek, instituten, goede doelen, duurzaam en groen, donaties vragen waarmee kinderen uit oorlogsgebieden begeleid kunnen worden om de oorlog uit het kind te halen bijvoorbeeld... laten dit zien.

Ik kreeg de reactie 'hoe voelt afwijzing voor jou'?

Daarop liet ik weten dat ik diepe zielenpijn ervaar als gevolg van het feit dat een land, en de mensen, als Syrië kapot gemaakt worden (onder valse en onjuiste voorwenselen). En daarop kreeg ik de reactie 'kun je zeker weten dat deze mensen onnodig dood gemaakt worden'.

Tja, need I say more?


De diepste afwijzing waarnemen
De poortwachter... hij staat nog steeds voor de diepe bronervaring dat we niets anders nodig hebben dan fysiek in leven zijn en dat we dat elkaar kunnen bieden. Elkaar kunnen schenken. De mens heeft niets meer nodig dan deze nieuwe bronervaring. Zo eenvoudig is het. Maar zo eenvoudig is dit besef nou juist helemaal niet voor de mens. De diepste afwijzing, de diepste ontkrachting en verkrachting van Leven. De meesten kunnen deze afwijzing, deze ontkrachting, deze verkrachting helemaal niet waarnemen in zichzelf.

Niemand heeft het recht voor jou jouw rol te bepalen. Geen instituut, niet de politiek, geen leider, niet de kosmos (voor zover de kosmos dat zou doen, maar ik vermeld het hier even omdat sommigen namens de kosmos menen te moeten praten ;-) ).

Ik heb geen behoefte aan (be)sturing van buitenaf op wat voor manier dan ook. Ik leef mijn leven van binnen naar buiten, in een levensritme dat aansluit op mijn eigenheid en eigen wijsheid. Niemand heeft het recht daarin te interfereren. Niemand heeft het recht inbreuk te maken op mijn soevereiniteit. Niemand: ook niet vanuit of uit naam van de kosmos op wat voor (subtiele) manier dan ook.


Elkaar wezenlijk en ten diepste aannemen
Het is allang geen drama meer om elkaar wezenlijk en ten diepste aan te nemen.

Je kunt de teksten op mijn website en deze column lezen als een geleidemeditatie, waardoor de helende energieën ook beschikbaar komen voor jou. Ga maar lekker zitten, voel hoe je op je stoel zit en waar jouw billen de stoel raken, voel je voeten op de grond... en adem diep door naar je buik en nog dieper door naar je bekkenbodem... Voel eens even in je lichaam... voel je ergens spanningen? Ga daar dan met je aandacht en adem naar toe en 'open' als het ware je lichaam. Adem lekker diep door... en nu... Open je gewoon maar voor de woorden en de energie 'achter' de woorden en voel waar ze jou (aan)raken, of ze ook resoneren in jou...

Ik wens jou een mooie reis...


Meekijken
Als je behoefte hebt aan iemand die met je meekijkt in wat er allemaal gaat omvallen in jouw leven zodra je er voor kiest vanuit jouw eigen bron(kracht) te gaan leven, dan ben ik beschikbaar voor je.mascha roedelof
Deze column mag vrij verspreid worden met Bronvermelding
mas©ha 2018


Meestal worden de huidige (geld)systemen als oorzaak genoemd van wat zich nu afspeelt op aarde.

De huidige belastende en beperkende systemen zijn niet de oorzaak. Systemen doen niks. Het zijn mensen die de systemen opgetuigd hebben en het zijn de mensen die de systemen kunnen ontmantelen en/of er geen energie meer naar toe brengen.

Stappen zetten, handelen, zelf(be)sturing vanuit waardige zelfbeleving: daar zit de verandering. In onszelf. In ieder van ons. Op geheel eigen wijze en in eigen tijd...

Alleen door écht en wezenlijk in contact te zijn met de diepe pijn die er is als gevolg van wat zich nu op aarde (en daarbuiten) afspeelt, met een gevoel van compassie in het hart maar wél voelend (want anders lukt het helemaal niet om deze diepe pijn te voelen), ontwikkel je de moed en wezenlijke spirituele kracht in jezelf om wezenlijke stappen te zetten.

Spiri-talk en new age gebrabbel, hoe subtiel ook, haakt dan niet meer aan. Doordat je in gevoelscontact bent met de werkelijk diepe pijn, geeft je lichaamsgevoel onmiddellijk signaaltjes af wanneer je meegaat in een beweging die niet klopt. Dat kun je dan wel negeren, maar op een goed moment lukt dat gewoon niet meer.

Elkaar opdrijven naar ascensie, ‘alles is Liefde’, etc… leidt af van waar het om gaat en is (heel subtiel) misbruik en inbreuk op de integriteit van de ander.

Hoe herken je nou een beliefsystem, een verhaal wat jou naar buiten (je hoofd) trekt? Politiek wat disclosure wil afdwingen bijvoorbeeld. Als buitenaardsen zich aan ons bekend willen maken dan doen ze dat gewoon. En dat doen ze ook al. Daar is geen disclosure voor nodig.

Er is een beweging die je uitnodigt je naam te claimen en je te laten registreren als zijnde iemand die je eigen naam geclaimd heeft. Je zou dan je eigen soevereiniteit geclaimd hebben. Maar heeeej: we Zijn! Soevereine Wezens. Dat zijn we Al.

Als je bronkracht (waaronder ook je eigen Soevereiniteit) in jezelf niet (h)erkent, ga je ze buiten je zelf plaatsen. Als je God-in jeZelf niet herkent, ga je God buiten jeZelf plaatsen. Maar echt alles is een hologram.

Echt: het enige dat ik nodig heb, is dat de ander mij aanneemt. Meer niet. En daar heb ik geen politiek voor nodig, niet disclosure, niet vrije energie (wat ik overigens zelf ben: vanuit de heilige geometrie begrijpen we dat het 0-punt in onszelf zit, maar dat we uit ons 0-punt kunnen zijn). Gewoon lekker onbelast(end) in Leven kunnen zijn. Meer heb ik niet nodig. De rest ontvouwt zich als vanzelf wel. In mijn eigen levensritme. Geen (be)sturing of beïnvloeding van buitenaf nodig. Dát haalt me juist uit mijn eigen 0-punt.

Leven laten Leven. Ik heb de tekst sinds een paar dagen op de home-page van mijn website staan.
De verdiepende teksten en inzichten vanuit de Bron en de essentie van Tantra op mijn blog 'Samen Leven vanuit de Essentie van Tantra' en de tag 'Tantra' op deze website, mijn dochter website 'Het Gekruide Pad', en de teksten, inzichten en columns op mijn website Het Bewuste Pad, stel ik vrijelijk beschikbaar. Als je mijn teksten en inzichten wilt waarderen, nodig ik je uit daar expressie aan te geven door bij te dragen aan mijn vrije bestaan.