Van Nature Mooi
Een tijdje geleden kwam ik onderstaande tekst tegen op Facebook
Onder deze tekst geef ik mijn waarneming op de inhoud van de tekst.

Ik nodig je uit deze tekst te lezen en te voelen hoe de tekst bij je binnenkomt. Wat doet de tekst met jou... voelt de tekst als kloppend/waar voor jou? Ik nodig je uit je echt te openen voor de tekst en je aan te laten raken...


De kracht van het bewustzijn!

Zoals je een machine kunt be´nvloeden kun je alle materie om je heen be´nvloeden. Sterker nog, je doet niet anders, inclusief de materie van je eigen lichaam. Als jij de wereld maakt, dan is de wereld niet zoals hij is maar zoals jij denkt dat hij is. Jouw denken en jouw diepste overtuiging bepalen de werkelijkheid!

Een dergelijke overtuiging blijkt ook een grote rol te spelen bij het communiceren met planten. Volgens de Duitser Dr. Henning von der Osten kan iedereen met planten communiceren als hij daarvan overtuigd is. Wie ervan uitgaat dat hij het niet kan, heeft het geen effect.

Henning deed jarenlang hetzelfde experiment tijdens zijn seminars: hij kocht twee even grote viooltjes in potten en plakte op de ene en min-teken en op de andere een plus. De planten stonden altijd naast elkaar en kregen evenveel water. Met zijn cursisten sprak hij af dat iedereen eenmaal per dag naar beide planten ging en ermee sprak. Hard of zacht, dat deed er niet toe. Hij was wel belangrijk dat de 'min-viooltjes' beledigd werden en uitgescholden in de trant van: 'Ga jij maar snel dood'.

De 'plus-'plant' werd geprezen en kreeg bijvoorbeeld te horen dat ze ontzettend mooi was. Al na 10 dagen was het verschil zichtbaar. Het min-viooltje vertoonde tekenen van zwakte: haar bloemen waren minder groot en de plant liet haar blaadjes hangen. Met het andere viooltje ging het fantastisch. Deze verschillen werden tegen
het einde van de cursus nog groter.

MAARů. Henning nam na afloop van de cursus beide planten mee naar huis en gaf de beledigde plant extra aandacht! Na een week waren de verschillen van de beide planten verdwenen. Daarna gebeurde er iets bijzonders: DE VIOOL DIE OORSPRONKELIJK WERD UITGESCHOLDEN LEEFDE LANGER, WERD STERKER EN GEZONDER EN HAD MOOIERE BLOEMEN DAN DE ANDERE!

Henning ziet hierin een parallel met mensen. Wie volgens hem pijn en verdriet heeft doorgemaakt, wie de crisis heeft opgevat als een kans tot verdere groei komt verder op zijn weg, wordt rijper en leidt een intensiever en mooier leven!


Bron: Hans Andeweg 'Scheppend Leven'

Tot zover de tekst op Facebook.


En hoe voel jij je nu... ?Ik deel graag mijn waarneming op de inhoud van deze tekst met jou...


Nou ja zeg!


Hoezo bewustzijn?


Wat zou bronbewustzijn VANUIT DE PLANT gezien, hierover te zeggen hebben?

'Ik vind mezelf uiteindelijk niet mooier. Ik heb zˇ hard moeten werken(!) om te overleven, waardoor er altijd zelftwijfel zal blijven diep van binnen, want mijn diepste Wezen is verkracht en ontkracht. Hoe vaak MENSEN ook tegen me zeggen dat ik zˇ mooi ben. Ja, de mens vindt mij mooier, groter, krachtiger... maar ik ben het niet. Als ik een vrucht zou zijn of groenten dan zou ik ook minder voedzaam zijn, maar slechts vulling. Tja, de mens snapt dit niet... want de mens is verworden en helemaal losgeraakt van de eigen natuur en daardoor dus ook los van de verbinding met de natuur. Het is de constatering van de mens dat ik mooier ben. Maar het is mijn overlevingsmechanisme, waardoor ik andere planten moet zien uit te stoten: ik ga de concurrentie aan.


En dit plant ik ook voort naar mijn nakomelingen. Elke volgende generatie zal krachtiger worden, groter, mooier. Maar hol en leeg van binnen. Oh ja, misschien leef ik wat langer... Maarre: daar ben ik helemaal niet happy mee. Van nature ben ik helemaal okÚ met leven en dood. Die cyclus maak ik jaarlijks. Maar mensen hebben een issue met dood en willen mij dan langer laten leven, mooier en groter laten groeien...


Nee, als ik het voor het zeggen had: ik wil niet eerst verrot gescholden worden om daarna langer te kunnen leven, mooier en groter te zijn. En daardoor meer waardering te ontvangen van mensen. Ik wil gewoon mijn natuurlijk ritme volgen, net zoals de maan en de zon, en vooral ook in verbinding en harmonie met mijn zusters en broeders en alles om mij heen. Nee, ik leef liever wat korter en volg liever mijn eigen natuurlijk ritme.'Goh, slik!Tja, en maak dan nu nog eens de parallel tussen planten en de mens...


mascha roedelof
Deze column mag vrij verspreid worden met Bronvermelding
masęha 2018


Wat dragen wij over naar de Next Generations? Joh je moet EERST door diepe dalen, zodat je jouw spirituele ervaringen kunt hebben?

Of lief kind van me, prachtige bloem, ik als jouw ouder (hoeft niet fysiek te zijn) draag ertoe bij dat je kunt uitbloeien tot de prachtige bloem die je bent zodat je vrijelijk kunt stromen in jouw leven en kunt brengen wat je komt brengen op aarde... gewoon Zijn Wie je Bent... Meer hoef je niet te doen lief kind van me... Leef en bloei... Jouw fragrance is enough.
The Secret, geldworkshops en succesworkshops waarbij jou geleerd wordt hoe je geld en succes naar je toe kunt hßlen, volgen een buitenverhaal. Deze technieken zijn gebaseerd op het tekortenprincipe en angst.

Het kan nu al heel anders. Dat lees je via de teksten vanuit Vrij en Onbelast(end) samenleven op mijn website . Wat een ontspanning zal het geven in jouw systeem als je je durft te laten aanraken door het bewustzijn vanuit Vrij en Onbelast(end) samenleven. Geniet ervan...
De verdiepende teksten en inzichten vanuit de Bron en de essentie van Tantra op mijn blog 'Samen Leven vanuit de Essentie van Tantra' en de tag 'Tantra' op deze website, mijn dochter website 'Het Gekruide Pad', en de teksten, inzichten en columns op mijn website Het Bewuste Pad, stel ik vrijelijk beschikbaar. Als je mijn teksten en inzichten wilt waarderen, nodig ik je uit daar expressie aan te geven door bij te dragen aan mijn vrije bestaan.