Sexualiteit in Verbinding met Spiritualiteit bij de TV-zenders KRO of BOS?
Geďnspireerd door de suggestie die Ko geeft als reactie aan Astrid op zijn artikel ‘Tantra’ (dit artikel heeft op The Feminine Touch gestaan: deze website is opgelost, waardoor alle eerder verschenen artikelen op deze website verwijderd zijn), heb ik afgelopen zaterdag een mail gestuurd naar zowel de KRO als de BOS.

Al googelend naar het mailadres van de IKON stuitte ik daarna op de documentaire serie van programmamaker/journalist Ingeborg Beugel, die op dit moment te zien is bij de IKON.


Hieronder volgt de tekst van de mail die ik afgelopen zaterdag verstuurd heb naar de KRO en BOS:

Beste programmamaker,
Ik schrik elke keer weer als ik berichten hoor over Loverboys en breezersletjes. De meeste TV-programma's en tijdschriften bieden een overkill aan consumptie-sex en domineren nog steeds onze kijk op sexualiteit en intimiteit. Onze jongeren krijgen nog steeds dit soort voorlichting voorgeschoteld met als gevolg dat er nu berichten de media ingeslingerd worden over 20jarige meisjes die sexueel burnout zijn en 7jarige jongetjes die 'betrapt' zijn op 'verkrachting'.

Ja, ik vind deze woorden ook heel hard overkomen. Helaas is het huidige harde werkelijkheid dat onze jeugd nog steeds te maken heeft met sexuele verstrikkingen en verwarringen met alle gevolgen van dien. De sexuele revolutie van de jaren 60-70 heeft onze jongeren (en volwassenen) zogenaamde vrijheid gegeven, maar het tegendeel blijkt waarheid. Er wordt over grenzen gegaan en men laat over grenzen gaan (en dit gebeurt niet alleen bij onze jongeren, maar ook bij degeen die de sexuele revolutie meegemaakt hebben). Hier is geen sprake van innerlijke Vrijheid. Sexualiteit wordt als consumptie-artikel gezien waardoor werkelijke verdieping niet kan ontstaan. De verbinding tussen sexualiteit en spiritualiteit is grotendeels verloren gegaan. Hoewel diep in ons allen (in onze Ziel) dit verlangen geworteld is. Daarom blijven we ook maar doorgaan met zoeken. Helaas op de verkeerde plek. Namelijk buiten onszelf. En daar kunnen we deze Eenheid niet vinden voordat we de Eenheid in onszelf ervaren.

Geen aandacht besteden aan dit onderwerp lost niets op. In tegendeel daardoor worden de problemen alsmaar groter.

De oplossing is een gezonde, eerlijke, en deskundige voorlichting geven aan jongeren (en volwassenen) over onderwerpen als sex, intimiteit, en relaties.

Graag wil ik met je mogelijkheden bespreken om deze onderwerpen door middel van een TV-programma onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld in het programma 'de Wandeling'. Hierdoor leren jongeren (en volwassenen) gezonde grenzen bij zichzelf en de ander te herkennen. De jongere (en volwassene) leert de signalen/gevoelens van zijn/haar lichaam te herkennen en daar uiting aan te geven. Contact met het eigen Wezen kan worden hersteld waardoor gezondere/vervullende sex beleefd kan worden. Dit resulteert vanzelfsprekend uiteindelijk in een gezondere en vervullende samenleving. Uitbuiting van sexuele energie zal uiteindelijk veel minder kunnen worden en stoppen als dit bewustzijn tot de maatschappij doordringt.

Op mijn website kun je verschillende artikelen van mij lezen zodat je al een indruk krijgt van wie ik ben en waar ik voor sta. Ik voel me geďnspireerd door de oorspronkelijke oosterse Tantra en TAO. Voor mijn gevoel doorzie en doorvoel ik de diepten van deze diepgaande levenswijzen met als doel (spirituele) bewustwording en uiteindelijk (Ver)licht(ing). Vele groten zijn ons voorgegaan, zoals Boeddha en Jezus.

Graag word ik uitgenodigd om met je van gedachten te wisselen over mogelijkheden mijn deskundigheid via een vernieuwend TV-programma aan te bieden. Natuurlijk ben je ook van harte welkom op mijn adres.


Tot zover de mail aan de omroepen. Nu maar afwachten wat er als antwoord komt.mascha roedelof
Deze column mag vrij verspreid worden met Bronvermelding
mas©ha 2018


De reactie op Argusoog is geplaatst onder mijn column 'Tantra Sex - The Womb of the World'. Jurjen plaatst een link naar een film van Willem de Ridder.
Dit is mijn antwoord aan Jurjen:
Heel veel dank voor het plaatsen van deze film van Willem de Ridder.

Vanzelfsprekend had ik de naam ‘Willem de Ridder’ gehoord en ik kende zijn website ook. Eerlijk gezegd oppervlakkig.

En nu plaats jij hier dit filmpje. Wat geweldig wat Willem hier demonstreert en vertelt.

Op 1 december 2008 schreef ik deze column.

De film van Willem de Ridder is het antwoord op mijn verlangen om de sex in verbinding met Spiritualiteit op TV te zien. De film is er al. Ik hoef niks meer te ‘doen’ hieraan. Het is er al.

Ik ga de film van Willem toevoegen aan deze pagina op mijn website.

Eenieder die zich wil verdiepen in Tantra en/of TAO, of naar de essentie van Sexualiteit verlangt, adviseer ik deze film te bekijken. De lichaamsmassage en de Lingam Healing die je hier ziet… Zooooo wonderbaarlijk: ik heb ‘mijn’ Lingam Healing zelf ontwikkeld. En hier zie ik het gedemonstreerd!

Jurjen, Willem laat je alles zien wat je nodig hebt om deze uitdrukking van sexualiteit in jezelf te ontwikkelen. Hij vertelt ook dat het hier gaat om een proces. Een voortschrijdend proces.

Dit is de essentie met welke reden ik de Lingam Healingmassage aanbiedt. Deze uitdrukking van sexualiteit laat je thuiskomen in jezelf. Hierna stroomt sexuele energie vrij in jouw lichaam en ben je Vrij van sex (in de zin van nodig hebben in de zin van een onmiddellijke bevrediging in plaats van vervulling).
Willem laat zien wat ik aanvoel als energetische sexualiteit ofwel Supra Sex.

Dankjewel Jurjen, dankjewel Willem de Ridder!

Helaas staat de film niet meer op de website van Willem (22 mei 2011).

Waar we ons van bewust mogen worden is dat Sexualiteit (sexuele energie) Leven is, en Leven Sexualiteit (sexuele energie). Zoals we in het leven staan, zullen we ook in onze sex staan. En andersom. Patronen die we tegenkomen in onszelf nemen we mee in de sex. Dat is nou eenmaal een gegeven. Hebben we in het dagelijks leven moeite met overgave, levenslustig zijn, loslaten, het ervaren van gevoelens van vervulling, etc. dan ervaren we dat ook in onze sex.

En inderdaad... op deze papina lees je ook wat het onderwerp sexualiteit en politiek losmaakt. Ik moedig dat aan, want alleen dat geen wat boven komt drijven kan getransformeerd worden.

Astrid schreef: 'De mens is oké. Helemaal met Astrid eens. Alleen door het helemaal congruent zijn met deze stelling, is het voor de mens veilig genoeg om zijn 'donkere' kant naar boven te laten komen en te onderzoeken. Stel dat lust er niet mag zijn... tjee... hoe kan deze rauwe energie dan ooit ervaren, doorleefd, en getransformeerd worden naar Liefde?

Dit betekent echter niet dat je er met Liefde (met een hoofdletter L) alleen, als vanzelf komt. Kennis/begrip en bewustZijn is ook nodig. Alle stappen in de (sexuele) (r)evolutie zijn nodig (geweest) om te komen tot bewuste keuzen.

(Sexuele) Bevrijding ontstaat pas dan als we de gelegenheid krijgen en nemen om in Vrijheid te onderzoeken. Het is mijn visie dat we op Aarde zijn om Waarheid en (Sexuele) Bevrijding te ervaren. Daarbij doorlopen we verschillende fasen in het bewustwordingsproces. Pas als we een fase doorleefd en doorvoeld hebben, kunnen en willen we doorgaan naar een volgende fase. Van belang is dan wel dat we niet blijven hangen in een bepaalde fase met bijbehorend gedrag. Hoewel eenieder hierin ook weer een vrijwillige keuze heeft. We hebben geen behoefte meer aan uiterlijke ideologie, moraal, ethiek, waarden en normen. Belangrijk is dat deze nu van binnenuit ontstaan: dat we onze eigen verantwoordelijkheid oppakken en nemen voor onszelf, de ander, en het grote geheel."

Laten we alles insluiten in plaats van uitsluiten.
Valkuil van een structuur en/of organisatie is o.a. dat mensen gaan leunen en niet meer zelf verantwoordelijkheid nemen. Elkaar aanspreken op eigen verantwoordelijkheid. Als we dat eerder beseft en gedurfd hadden, was de wereld niet verworden tot wat hij nu is. Het is 2 voor 12 en het is ECHT TIJD dat we bereid zijn tot bewustwording, wakker worden. Van ik en wij naar 'ik-in-wij', in het belang van jezelf, de ander, en het grote geheel.
Ik wil ook nog graag toevoegen dat we meer en meer zullen groeien naar heelheid waarin onze innerlijke vrouwelijke en mannelijke aspecten in harmonie zijn (dit is mijn gevoelde waarheid): de Nieuwe Mens. Polariteit tussen mannelijk en vrouwelijk blijft wel nodig, anders verliezen we elke impuls tot creatie. Hierop zijn scheppende krachten gebaseerd. Mannelijk in vrouwelijk, vrouwelijk in mannelijk... En dan gewoon voelen in het moment welke kwaliteit, meer mannelijk of meer vrouwelijk, je in wilt zetten...
De verdiepende teksten en inzichten vanuit de Bron en de essentie van Tantra op mijn blog 'Samen Leven vanuit de Essentie van Tantra' en de tag 'Tantra' op deze website, mijn dochter website 'Het Gekruide Pad', en de teksten, inzichten en columns op mijn website Het Bewuste Pad, stel ik vrijelijk beschikbaar. Als je mijn teksten en inzichten wilt waarderen, nodig ik je uit daar expressie aan te geven door bij te dragen aan mijn vrije bestaan.