De Zin van de Kredietcrisis

Deze column schreef ik in 2009 en vul ik vandaag (15 maart 2020) aan met onderstaande tekst naar aanleiding van de georkestreerde angst psychose rondom het niet-bestaande Corona 'virus'
Om te begrijpen WAAROM nu wereldwijd gebeurt wat er plaatsvindt, is het nodig om het mechanisme 'macht - onmacht' te begrijpen. Ik schreef in 2010 over dit mechanisme n.a.v. de kredietcrisis van 2008 (die nooit gestopt is)...

En het kantelpunt zie ik nog niet om mij heen: mensen leven niet organisch zelf-samen... Met andere woorden: de licht en liefde energie is nog niet / onvoldoende in individuen gemanifesteerd...


In deze huidige Tijd voelen vele mensen de druk van financieel tekort

Bijvoorbeeld als gevolg van ontslag of het verliezen van veel geld, wat je belegd had als jouw pensioenvoorziening. Jouw hypotheek is gebaseerd op het inkomen dat je had voor ontslag en nu is het gevoel heel reeel dat je op een dag jouw hypotheek niet meer kunt betalen. Je huis te koop aanbieden, biedt geen soelaas omdat de huizenmarkt ingestort is. Makelaars komen in de problemen. Bouwbedrijven komen in de problemen. En vanzelfsprekend alles wat daar achter hangt. Kortom de huidige economische structuur dreigt in te storten. Het geldsysteem dreigt in te storten en wordt op dit moment kunstmatig in stand gehouden. Dit kan angst veroorzaken. Want al jouw gedachte en gevoelde zekerheden vallen weg. Je komt in een proces wat overeenkomt met het stervensproces. De bodem lijkt onder je voeten te verdwijnen. Alle houvast lijkt te verdwijnen. Je kunt je aan niets meer vastklampen. Zo lijkt het...!!


De uitdaging voor het individu
Wat ik hierboven beschrijf gaat in het klein over jouw wereld, jouw werkelijkheid. Jouw gevoelde angst is ECHT! Je voelt het in je lichaam. Als je durft te voelen! Want je kunt de angst natuurlijk wegstoppen en gewoon doorgaan op de oude weg. Misschien kun je nog ergens krediet krijgen of is een goede kennis bereid jou geld te geven, zodat je weer even vooruit kan. Dit kun je heel lang volhouden. Vooral als je steeds weer wegen vindt om geld te krijgen, te bemachtigen. Je voelt je hierdoor waarschijnlijk wel steeds meer vermoeid en de schuldenlast weegt zwaar op jouw schouders. Misschien krijg je ook wel last van je longen of hyperventilatie, want de onderdrukte angst moet er toch ergens uit. Je durft nauwelijks nog voluit en verbonden te ademen, want dan ga je de onderdrukte emoties weer voelen. En dat voelt natuurlijk helemaal niet fijn, dus stop je met het Leven in te ademen. Je trekt je steeds meer terug uit jeZelf, zodat je jouw angst voor je fysieke bestaan niet hoeft te voelen..

Zo geeft jouw dagdagelijkse werkelijkheid en lichaam, door middel van gevoelde emoties en/of lichamelijke/mentale onbalans, jou signalen. Jouw Ziel geeft jou signalen. Je kunt nu gaan onderzoeken waar je je geld aan uitgeeft. Brengen jouw uitgaven je dichter bij je Ware Zelf? Ben jij bereid om voorbij de energie van 'hebben' te gaan en voor het Leven te kiezen? Ben jij bereid te kiezen voor een eenvoudig leven? Wil je ontdekken dat Geluk ervaren in jeZelf zit? Als je antwoord hierop een volmondig en krachtig JA is, vind je als vanzelf een juiste manier van ondersteuning voor jou. Voel dan in Jouw Hart welk Pad jou naar het ervaren van Innerlijk Geluk leidt. Wow! Dit kan het ervaren van angst rondom financieel tekort jou brengen!


Life starts the moment you have embraced death is my Life Experience... because only then you gave Birth to Your Authentic Self
Life starts the moment you have embraced death is my Life Experience...
because only then you gave Birth to Your Authentic SelfDe uitdaging voor de Wereld
Niet alleen jij voelt mogelijk deze angst voor tekort. Je bevindt je in gezelschap van velen. En hierin bestaat een enorme mogelijkheid en kracht om het Leven op Aarde te transformeren naar een plek waar overvloed, harmonie, innerlijk geluk, gezondheid, ervaren en beleefd kan worden!

Jij bent degene die de Nieuwe Aarde co-creëert. De Nieuwe Aarde wacht ook op jou! Je mag mee aan boord komen, mee komen spelen. Jij kiest!


Elkaar in kracht laten (be)staan
Laten we kiezen voor een zachte overgang in deze overgangsperiode naar een Nieuwe Aarde. Nieuwe structuren liggen al klaar. We hoeven er alleen nog maar voor te kiezen en er naar te Handelen! Laten we er gezamenlijk zorg voor dragen dat structuren niet totaal hoeven in te storten. Want dan kan het nog wel eens heel lang duren voordat ze weer opgebouwd zijn. En dat is onnodig. Alles is er al: we hoeven het alleen nog maar anders te verbinden! De Nieuwe Aarde is er dus al! Ook voor jou, als jij er voor kiest!mascha roedelof
Deze column mag vrij verspreid worden met Bronvermelding
mas©ha 2018


Opzettelijk veroorzaakte angst psychose rondom een niet-bestaand Corona 'virus' (15 maart 2020)
We gaan zien of er inmiddels voldoende verruimd bewustzijn in mensen is én kennis om te gaan (en blijven) staan in eigen bronkracht, zodra er nog meer controlerende maatregelen genomen gaan worden.

Waaronder mogelijk verplichte vaccinatie wereldwijd, afschaffen contant geld, chip, 5G, lege schappen in winkels, lock down social media, sluiting van scholen, social crediting (wat in China en ook hier hoor, allang is doorgevoerd).

Mijn individuele waarnemen is sinds 2008 zodanig getransmuteerd dat ik vanaf dat moment STOP ben gaan zeggen én doen in bijdragen aan het huidige belast(end)e (geld)systeem.

De individuele transitie (en daardoor ook de collectieve) kan alléén maar vanuit wezenlijk verruimd bewustzijn komen. Maar bewustzijn an sich doet niets: het gaat om hándelen. Vrije Spirits hándelen.
In deze column zeg ik niet dat de angst nodig is, maar onderken wel degelijk dat angst nu de werkelijkheid is voor veel mensen.

Ik onderken dat de angst er gewoon bij mensen IS. In plaats van te zeggen 'Joh, onzin, moet je niet hebben, die angst', ga ik er vanuit dat voor veel mensen de beleving van hun angst gewoon hun huidige werkelijkheid is.

Ik geef erkenning voor het voelen van de angst en neem je van daaruit mee naar een open plek, waar er nieuwe keuzes te maken zijn.

Ik omarm de huidige gebeurtenis op aarde, als een mooi moment om bewust naar je eigen keuzes te kijken.
Zonder te ontkennen dat mensen nu eenmaal angst voelen in dit soort situaties.

We mogen gaan begrijpen dat we de toegang tot het leven voor eenieder super gemakkelijk kunnen realiseren. We mogen gaan inzien dat het hiervoor nodig is dat ons bewustzijn gekraakt wordt: er is geen andere weg, dan de weg via het bewustZijn. Vanuit een verruimd bewustZijn maak je andere, lichtere, meer levengevende keuzes.

Samen leven vanuit Overvloed, is kiezen voor het 'elkaar toegang geven tot alle vrije energie die er AL is'. Wij als mens zijn vrije energie. De aarde is vrije energie. De zon is vrije energie. We kunnen ervoor kiezen deze energie in vrijheidskracht te laten stromen.

In de angst, voor de angst en de chaos, ligt het transformatiepunt: wij zelf, onderling als mensen, kunnen er voor kiezen anders met elkaar om te gaan.

We weten dat er één ding is wat we allemaal willen: we willen allemaal in leven kunnen zijn, en we weten dat er één ding is waar we allemaal bang voor zijn: dat we door het systeem (macht) of door angst zullen verliezen. Wij vragen ons gezamenlijk af of het Spel door gaat of niet...?

Laten we elkaar dan precies datgene geven, waar we zo bang voor zijn: laten WIJ elkaar WEL toegang tot het leven geven. Onvoorwaardelijk!
Ik schrijf in de originele post dat ik het kantelpunt in de transitie naar organisch samen leven én de levensimpulsen nog niet waarneem.

Wat kun je dan doen in de tussentijd?

Voor het implementeren van de levensimpulsen hebben we het wezenlijke elkáár nodig. Totdat voldoende individuen de innerlijke transitie hebben doorgemaakt, ben je voornamelijk op jezelf aangewezen.

1) Weet dat je op gras kunt overleven;
2) Maak een compost toilet;
3) Weet hoe je water uit de lucht kan destilleren;
4) Maak contact met je lokale boeren;
5) Verbouw bij voorkeur je eigen groenten en fruit;
6) Onderzoek eens hoe je kunt (over)leven in de vrije natuur en welke blaadjes en vruchten eetbaar zijn;
7) Informatie die belangrijk voor je is en je nu via internet vindt, kun je downloaden naar de harde schijf van jouw laptop;
8) Ken je alternatieven voor tandpasta, zalven, etc.
9)

Vul maar aan...
Ik merk dat veel mensen nu (19 maart 2020) niet zozeer in angst zijn vanwege het niet-bestaande Corona 'virus'
Wel dat mensen nu bij diepere angsten komen. Ik nodig je uit naar je gevoelde angst(en) te gaan: ze te voelen in je lichaam... waar voel je ze... hoe groot is de plek... probeer eens te praten met die plek... wat kom je erin tegen?

Is er onderliggende bestaansangst, doodsangst, verhongeringsangst, angst voor tekort?

In de afgelopen weken en met name dagen kunnen deze angsten flink getriggerd zijn en tot biologisch conflict leiden: onderzoek de oorzakelijkheid van de afzonderlijke symptomen: daardoor kun je bij de onderliggende geloofsovertuigingen en overlevingsprogramma's in jouw psyche komen. Daarna kun je ze doorleven, waardoor ze 'als vanzelf' loslaten (en nee, dat gaat niet vanzelf: het doorlevingsproces kost moeite en die is all inclusive).
Dit artikel heeft de nodige reacties opgeroepen en dan met name omdat ik over angst schrijf en daarmee angst zou aanwakkeren. Dat is natuurlijk niet zo. Als er in de (diepe) lagen van jouw (onder)bewustZijn geen angst te (h)erkennen is, zal mijn artikel dat ook niet bij je aanwakkeren en ervaar jij geen fysieke angst. De frequentie 'angst' vindt dan gewoon geen resonantie in jou.

Als je angstreacties in je fysieke lichaam ervaart, maak ze dan groter en kijk er naar. Waar in jouw lichaam voel je de angst? Wat voel je? Wat zit er onder de angst? En wat zit daar weer onder? Bij welke mogelijke beperkende overtuigingen brengt de angst jou? Als je de moed hebt om hier naar te kijken, kan de angst oplossen. Dan benut je de emotie angst als een krachtige transformator.

Gevoelige Wezens (mensen en dieren) kunnen ook de angst van anderen oppikken en de emotie voelen alsof deze van henzelf is. Gevoelige Wezens kunnen een 'vuilnisvat' voor hun (directe) omgeving zijn. Ook hier geldt dat de frequentie 'angst' resoneert omdat jouw systeem deze frequentie herkent. Al je gevoelde emotionele ervaringen liggen opgeslagen in je lichaamscellen. En paradoxaal genoeg: hoe meer open en heldervoelend je bent, hoe meer je mee resoneert. Ook hier heeft het voelen van angst een functie. Gevoelige Wezens helpen mee collectieve en diepgewortelde oerangsten te transformeren en helpen zo mee met het zuiveren van morfogenetische velden. Zodra je (h)erkent dat de angst niet van jezelf is, kun je hem gemakkelijker loslaten en weer doorstromen.

In deze tegenwoordige Tijd wordt angst nog al eens ten opzichte van Liefde gesteld: angst versus Liefde. Alsof het zo zou zijn dat als je in Liefde Bent, je geen angst meer ervaart. Als je deze overtuiging hebt (wat opnieuw een overtuiging ofwel concept is), zet je jezelf behoorlijk onder druk en raak je alle verbinding met jezelf kwijt. De angst mag er dan niet zijn en wordt weggestopt. Zo ontstaan weer allerlei laagjes die jou verhinderen je Ware Zelf te Zijn.

Angst mag er gewoon Zijn... Omarm het maar. Kijk er naar. En als de boodschap niet direct helder wordt, kijk er dan op een volgend moment nog eens naar. Het word je wel helder als je er aan toe bent.
De verdiepende teksten en inzichten vanuit de Bron en de essentie van Tantra op mijn blog 'Samen Leven vanuit de Essentie van Tantra' en de tag 'Tantra' op deze website, mijn dochter website 'Het Gekruide Pad', en de teksten, inzichten en columns op mijn website Het Bewuste Pad, stel ik vrijelijk beschikbaar. Als je mijn teksten en inzichten wilt waarderen, nodig ik je uit daar expressie aan te geven door bij te dragen aan mijn vrije bestaan.