Morfogenetische Velden zuiveren
'Bewijzen' van resonantie, meetrillen en morfogenetische velden, zie je heel duidelijk bij familie-opstellingen, zoals Bert Hellinger ze ontwikkeld heeft.

Een aantal maanden geleden werd ik 'opgesteld' als zoon van een vrouw. De zoon leeft en werkt in Amerika en de vrouw had een 'moeilijk' contact met haar zoon. Het feit dat haar zoon republikein is en in Amerika woont, had ze 'problemen' mee. Verder had ze het veld 'Nederland', haar 'vader', en haar 'gids' opgesteld. Degenen, die opgesteld waren, volgden hun impulsen en ik kan je verzekeren dat het heel bijzonder voor me voelde hoe dit uitwerkte voor het geheel: voor de vrouw, het veld 'Nederland', 'Amerika', en vooral ook voor de 'zoon'. Nadat 'Amerika' en 'Nederland' het e.e.a. uitgewerkt hadden met elkaar, kon de vrouw het uitwerken met 'Amerika' en met het veld 'Amerika' in het reine komen. Op het moment dat de vrouw in het reine kwam met 'Amerika' opende de 'zoon' zich als vanzelf voor haar. Eerder had hij haar meerdere keren afgewezen en bleef verscholen, zodra de vrouw contact met hem zocht. De moeder omhelsde haar 'zoon', nam hem bij de hand en bracht hem naar 'Amerika'. Nu was hij vrij om te kiezen voor zijn geliefde 'Amerika'. Een diepe ontlading van zijn ziel kwam naar boven in een huilbui bij mij, die vanuit het diepst van mijn Ziel (de Bron) kwam. 'Hij' (ik dus) viel in de open, liefdevolle armen van 'Amerika'.

Diepe diepe ontroering bij allen die 'opgesteld' waren geweest in deze opstelling. Feitelijk gebeurde er dus energetisch zoveel meer in de morfogenetische velden.


Huidige Tijd/Transitiefase
Waar het volgens mij om gaat in deze Tijd is dat we alle morfogenetische velden zuiveren. En dan bedoel ik energievelden van 'lust', 'angst', 'ontkrachting/macht', 'sex', 'geld', 'onechte liefde', etc. We kunnen dit doen door in onszelf te onderzoeken en (h)erkennen waar we resoneren op deze velden, de werking ervan te doorzien, verantwoordelijkheid te nemen voor ons aandeel erin, en daarna de gehechtheid eraan los te laten. Als gevolg van healing laat 'het' als 'vanzelf' los (nee dat gaat niet vanzelf: jouw effort is all inclusive). Het gaat erom dat je de onbalans tot op het niveau van 'coderingen' heelt, dus voorbij woorden... zodat onverwerkte emoties alsnog full circle kunnen komen (voorbij de Akasha kronieken waarin onze lineaire / afgescheiden Ziele-ervaringen liggen 'opgeslagen').

In augustus 2008 heb ik J. Reuben Silverbird, apache/cherokee elder, ontmoet. Deze prachtige passievolle man sprak met zoveel pijn in zijn hart over hoe het de 'native americans' is vergaan, nadat de westerlingen hun religies en cultuur kwamen opdringen. De gevolgen voor zijn cultuur en natuurvolk zijn dramatisch. Zijn broeders en zusters kunnen de ontworteling van hun cultuur niet tot nauwelijks dragen en dat leidt tot alcoholisme, zelfmoorden, mentale ziekten. Hij vraagt aandacht hiervoor. Ik begrijp waarom. Het is nodig dat wij (h)erkennen wat onze verantwoordelijkheid is in de pijn van de oervolken/natuurvolken. Dan kan er vergeving en loslaten van de pijn ontstaan.

Het is nodig dat we onze geschiedenis helen! Heel maken. Herkennen, Erkennen, van de Emoties, en waarna deze Losgelaten kunnen worden. Of liever: onze lineaire / afgescheiden Ziele-ervaringen, en onverwerkte emoties, die opgeslagen liggen in de Akasha kronieken, komen full circle waardoor ze als 'vanzelf' oplossen.


Aardehealing
Op deze pagina vind je een geleidemeditatie, waarbij ik je meeneem op reis en jij alle energie van jezelf terug kunt vragen, zodat deze energie weer Vrij tot jouw beschikking komt. Doordat je jouw energie terugvraagt, ontlast je Moeder Aarde en ondersteun je haar in haar geboorteproces.mascha roedelof
Deze column mag vrij verspreid worden met Bronvermelding
mas©ha 2018


Andere 'bewijzen' van resonantie en onderlinge Verbondenheid in morfogenetische velden heb ik ervaren in mijn werk als stervensbegeleidster.

Een aantal jaar geleden werkte ik als stervensbegeleidster bij een (religieuze) zuster in Egmond aan Zee. Ik voelde een bijzondere verbinding met haar en ik vond het heel fijn haar te verzorgen. Het was heerlijk om te praten met haar over haar inzichten over het Katholisisme. Ze had een dubbele flat, die doorgetrokken was. In 1 flat had ze een kapelletje ingericht, waar ze toen ze nog goed was, regelmatig een mis hield voor de omliggende buurtbewoners, samen met de pastor. Ze wist veel van de kruiden, die in de duinen rondom Egmond staan. Ik vond het heerlijk om naar haar verhalen te luisteren. Ze had tijdens de tweede wereldoorlog in het verzet gezeten, waar ze onderdeel was van een bepaald groepje. Alle leden van deze groep zijn doodgeschoten waar zij bij was. Ze was de enige overlevende. Daar heeft ze erg mee geworsteld voor een deel van haar leven. Vergevingsgezind als ze was, is ze op uitnodiging op een gegeven moment naar Duitsland gegaan en heeft vergeving gegeven. Jaren heeft ze een tehuis gerund voor stervenden. Tot op hoge leeftijd. En ze was al begin 90 toen de pastor haar vroeg of ze een opvangadres wist voor 3 Bosniers. Ja natuurlijk, zei ze, die kunnen bij mij terecht. Maar dat was niet wat de pastor bedoelde. Hij vond dat ze nu eindelijk wel rust verdiend had. Uiteindelijk kon de pastor niemand vinden en zijn de mannen een paar maanden bij haar in huis geweest. Ze was niet gemakkelijk in de omgang. Vele andere verzorgers vonden het maar niks om haar te verzorgen. Ik genoot ervan. Een paar maanden voordat ze stierf, kon de Thuiszorg de verzorging niet meer rond krijgen en moest ze naar een verpleeghuis, terwijl ze zo graag thuis wilde sterven. Dicht in de buurt van haar kapel. (Dit heeft me destijds zo gemotiveerd om veel sneller dan ik van plan was mijn eigen praktijk in Egmond te starten.) Vlak voordat ze naar het verpleeghuis moest, werd ze erg ziek. We wisten niet of ze het nog zou redden. Op een gegeven moment lag ze op de bank en ze voelde zich angstig. Ik ben bij haar gaan zitten en ben het 'Ave Maria' gaan zingen. Toen wist ik plots de tekst niet meer en vroeg haar 'zuster' weet u het nog en met haar kraakstem zongen we samen verder. En toen, moest ze naar het verpleeghuis. Na een paar weken kreeg ik een telefoontje dat ze opgenomen was in het ziekenhuis en dat de pastor bij haar was. Ik ben in mijn meditatieruimte gaan zitten en in meditatie gegaan. Na een tijdje kreeg ik ontzettende pijn in mijn derde chakra. Echt niet fijn. Dat duurde even en ik moest sterk aan de 'zuster' denken. Een half uurtje later belde de pastor mij dat ze overleden was...

In 2007 op tweede kerstdag is mijn eigen vader overleden. We waren er allemaal bij, stonden gezamenlijk en gezusterlijk rond zijn bed. Ongeveer een uurtje daarvoor had ik erge buikpijn gekregen in mijn rechterzij (mijn vader is 'overleden' aan leverkanker). Vlak nadat mijn vader 'overleden' is, kreeg ik een ontzettende pijn in mijn hart. Na een paar weken heeft hij mijn energieveld via mijn kruinchakra verlaten.

Als mensen 'doodgaan' trekt hun energie (bewustZijn) zich langzaam terug uit hun fysieke lichaam, en ook uit het lichaam van degeen met wie ze een (intense) verbinding hadden. Voor mij is dit een 'bewijs' van onderlinge Verbondenheid.
De 'gevoeligheid' gaat voorbij de verbinding met mensen: zo beleef ik het ook met mijn kristallen... bijvoorbeeld het oppakken van energieŽn vanuit mijn grote arkansas kristal, terwijl ik in India was en mijn kristal in Nederland.

En planten, dieren, elfen, elementalen...

'Helder' zijn in 'weten' 'voelen' 'ruiken' 'proeven' 'horen' 'zien'... We hebben het allemaal: bij de 1 is dit meer ont-wikkeld dan bij de ander.

Wil je met me werken, kijk dan eens verder op deze website.


Wil je met me werken?
Kijk dan eens verder op mijn website
Wil je met me werken?
Kijk dan eens verder op mijn website
De verdiepende teksten en inzichten vanuit de Bron en de essentie van Tantra op mijn blog 'Samen Leven vanuit de Essentie van Tantra' en de tag 'Tantra' op deze website, mijn dochter website 'Het Gekruide Pad', en de teksten, inzichten en columns op mijn website Het Bewuste Pad, stel ik vrijelijk beschikbaar. Als je mijn teksten en inzichten wilt waarderen, nodig ik je uit daar expressie aan te geven door bij te dragen aan mijn vrije bestaan.