Angst transformeren
In mijn artikel met de titel 'Kredietcrisis' met als subtitel 'de Zin van de Kredietcrisis' schrijf ik over de werkingen van angst en de oorsprong daarvan.

Onze diepste angst is ExistentiŽle angst: De angst om het bestaan. Dat gaat volgens mij dieper dan de angst fysiek niet te overleven. Je diepste angst is onvervuld te zijn. Je diepste angst is nietig te zijn. Je diepste angst is dat het er niet toe doet of jij er wel of niet bent (op deze aarde, in een relatieÖ). Je diepste angst is zinloosheid. Je diepste angst is controle te verliezen. Je diepste angst is niet-Zijn, op te lossen in het niets, het onbekende (en hier komt de angst voor de dood vandaan, de angst om gek te worden, de angst voor een orgasme).

Je diepste leegte is geen verbinding met jeZelf en de Bron voelen. Daar komen gevoelens van tekort vandaan: tekort komen, tekort gedaan, tekort doen.

Deze gevoelens voeden de angst.

Een vervuld Mens weet en doorvoelt diep van binnen dat angst een illusie is. Wat niet wil zeggen dat deze mens geen angst meer kent en/of voelt in zijn lichaam. Deze Mens kan de angst zien voor wat hij is en er afstand van nemen. De angst is daardoor niet meer oorzakelijk: er wordt niet langer vanuit angst gereageerd. En op de momenten dat dit nog wel gebeurt, (h)erkent deze Mens het in zichzelf en kan er daardoor opnieuw afstand van nemen en nieuwe, meer levengevende keuzes maken. Vanuit een onversluierd neutraal bewustZijn. Een neutraal bewustZijn is een bewustZijn dat de polariteiten (dualiteiten) omarmt en er geen oordeel over heeft. Alles mag er Zijn. Onvoorwaardelijk.

De werking van angst doorgronden, brengt je als het ware in een stervingsproces. Werkelijk door je angst heengaan, brengt je in Wezenlijke verbinding met jeZelf, je diepste Zelf, je Ziel, je ZielsVonk (of hoe je deze energie ook maar wilt noemen) oog in oog met je Spirit. Door je diepste angst heengaan, door het gaatje gaan, verbindt jouw Ziel met je Spirit (het Heilig Huwelijk/yin-yang/vrouwelijk-mannelijk), waardoor je volkomen Vervuld bent in jeZelf en niets of niemand meer 'nodig' (nodig in de zin van afhankelijkheid) hebt van buiten jeZelf.

Op deze plek kun je volkomen vrij en onbelast deelnemen aan het Leven.

Het nieuwe krijgt kans als je Zelf het nieuwe kans geeft door het te bekrachtigen. Het oude zal niet wijken. Het oude mag, wil (moet? omdat je de werkingen (h)erkennen mag van het oude) gezien worden. Maar als je het hebt gezien, mag je het laten voor wat het is: de gekte de gekte laten.

Ikzelf heb er voor gekozen klaar te zijn met het oude. Geen energie meer naar het oude laten gaan (dit betekent niet dat het oude zich niet meer aandient, het oude dient zich juist wel aan), maar energie naar het nieuwe. Wat dat dan ook is. Want het nieuwe is niet grijpbaar. Het nieuwe ontstaat doordat we samen gaan spelen, ontdekken, als nieuwsgierige, speelse, enthousiaste kinderen. En we mogen allemaal meedoen. Niemand uitgezonderd. Hierdoor lost het oude als vanzelf op.

Het oude zal niet wijken en ik vraag me oprecht af of het oude het signaal, dat het tijd is voor iets nieuws, op gaat pakken.

Het oude is een illusie, maar herkent zichzelf als zodanig niet. Er liggen eonen en eonen verstrikkingen en verwarringen opgeslagen in het oude. We mogen naar de kern, naar de Bron, de plaats waar het nieuwe al vormeloos aanwezig is. Het ligt klaar om gemanifesteerd te worden. Het nieuwe mag aangesproken worden.

Het wordt al gemanifesteerd op vele manieren.


mascha roedelof
Deze column mag vrij verspreid worden met Bronvermelding
mas©ha 2018


De teksten en inzichten vanuit vrij en onbelast(end) samen leven op mijn blog 'We ARE the New Earth', mijn dochter website 'Het Gekruide Pad', en de teksten, inzic hten en columns op mijn website Het Bewuste Pad, stel ik vrijelijk beschikbaar. Als je mijn teksten en inzichten wilt waarderen, nodig ik je uit daar expressie aan te geven door bij te dragen aan mijn vrije bestaan.